Praktijkinformatie – Huisartsenpraktijk Haaren – Haaren
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Haaren
Driehoeven 3 5076 BA
Haaren

Praktijkinformatie

Dhr. P.H.C.J. Bloks, huisarts
Dhr. E.W. Welsing, huisarts

Driehoeven 3
5076 BA Haaren
Praktijklijn: 0411-621205
Spoedlijn: 0411-621205 optie 1
E-mail: info@huisartsenpraktijkhaaren.nl

Openingstijden

De praktijk is iedere dag geopend van 8:00 uur tot 17:00 uur.

Tijdens de lunchpauze, van 12:30 tot 14:00 uur, is de praktijk alleen bereikbaar via de spoedlijn. Deze dan ook alleen daarvoor gebruiken.

Spoedgevallen buiten openingstijden

Buiten de openingstijden belt u voor spoedeisende hulp de Centrale Huisartsenpost te Tilburg.

Tel: 085-5360300

Let op dit nummer is uitsluitend voor medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Afspraak maken

Wij werken uitsluitend op afspraak. Hiervoor belt u de praktijklijn tussen 8:00 uur en 10:00 uur, dan plannen we u in naar urgentie van uw zorgvraag.

Deze lijn wordt veel gebruikt en kan dus wel eens bezet zijn. Hopend op uw begrip hiervoor.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken of u in een speciaal spreekuur gepland moet worden of dat u meer tijd nodig heeft voor uw consult met uw huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente.

e-Consulting

Via Mijngezondheid.net en de MedGemak-app kunt u uw vraag rechtstreeks aan de huisarts, POH of assistente stellen. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen via de mail of telefonisch te reageren.

Beeldbellen

Op verzoek is het mogelijk om met een van de huisartsen te beeldbellen. Dit is mogelijk bij korte vragen. Beeldbellen gaat via het platform VIP-Live. De huisarts stuurt u een uitnodiging om deel te nemen aan het gesprek.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts, praktijkondersteuner of doktersassistente u ook thuis bezoeken.

Deze aanvraag dient voor 10:00 uur bij de assistente bekend te zijn en dan kan er diezelfde dag een huisbezoek plaatsvinden.

Doktersassistente

Bij de assistente kunt u voor veel praktische zaken terecht;

 • De doktersassistente maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur.
 • Herhaalrecepten en verwijskaarten
 • Controle van urine
 • Hechtingen van verwijderen
 • Oren uitspuiten
 • Wratten aanstippen
 • Bloeddruk meten
 • Injecties toedienen
 • Afnemen weefsel tbv BVO baarmoederhalskanker
 • Informatiefolders
 • Opvragen van uitslagen, vragen en adviezen
 • Financiële administratie
 • Alle spreekuren zijn op afspraak.

Praktijkondersteuner

Zij nemen een aantal taken over van de huisarts, met name de routinecontroles bij patiënten met astma, COPD, diabetes, ouderenzorg en preventie hart- en vaatziekte.

Tevens bezoeken zij oudere mensen thuis.

Huisarts in opleiding

Sinds 2020 leiden wij artsen opleiden tot huisarts. Dokter Welsing is huisartsopleider. Een huisarts in opleiding (HAIO) is afgestuurd als arts en is bevoegd om zelfstandig medische problemen te beoordelen en te behandelen. Natuurlijk kan de huisarts in opleiding altijd overleggen met de huisarts als er twijfel is.

Een huisarts in opleiding blijft gedurende een half jaar tot een jaar in de praktijk. Deze arts heeft eigen spreekuren. De assistente kan u dan ook een afspraak aanbieden bij de huisarts in opleiding. Indien u daar bezwaar tegen heeft, kunt u dat aangeven zodat een afspraak gepland kan worden bij uw eigen huisarts.

Accreditatie

Sinds 2020 is onze praktijk NHG-geaccrediteerd. De NHG-Praktijkaccreditatie is een kwaliteitskeurmerk van het Nederlandse Huisartsen Genootschap. Dit keurmerk toont aan dat onze praktijk voldoet aan de landelijk vastgestelde normen en constant werkt aan kwaliteitsverbetering.

Bloedprikken 

Iedere werkdag kunt u op de praktijk bloedonderzoek laten verrichten. De medewerker van de bloedafnamedienst Diagnovum is op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig van 8:00 uur tot 10:00 uur en op woensdag en vrijdag van 8:30 uur tot 10:00 uur. (Wijzigingen voorbehouden, informeer bij de assistente voor afwijkingen tijdens vakantieperioden) Voor meer informatie zie; https://diagnovum.nl/

Dringend verzoek om uw identiteitsbewijs altijd bij u te hebben.

Apotheek

Benu Apotheek Haaren is gevestigd in dit gebouw, geopend van 8:00 uur tot 17:30 uur. U kunt met uw medicatie vragen bij de apothekersassistentes of apotheker terecht.

Tel: 0411-625447

Recepten

U kunt herhaalrecepten telefonisch aanvragen bij de assistente, via de website of aan de balie. Bestel op tijd! Dit voorkomt dat u zonder medicatie komt te zitten.

Enkele tips

Urinecontrole: Als u uw urine wilt laten nakijken, bij verdenking van een blaasontsteking, meldt u zich dan bij voorkeur voor 12:00 uur bij de praktijkassistente. Dan kunt u diezelfde dag na 15:00 uur terug bellen voor de uitslag. Zet u alstublieft uw naam op het potje.

Uitstrijkje bevolkingsonderzoek: Daarvoor kunt u terecht bij de doktersassistente. Vermeld bij het maken van de afspraak dat u een oproep voor het onderzoek ontvangen hebt.

Verzekeringsbewijs: Wij verzoeken u om bij een bezoek aan de praktijk uw verzekeringsbewijs en uw BSN mee te nemen, en eventuele wijzigingen direct aan ons door te geven.

Geneesmiddelen: Wanneer u vragen heeft over geneesmiddelen, doet u er goed aan om de verpakking mee te nemen.

Verhuizing / verandering van huisarts: Als u de praktijk verlaat, laat het ons dan weten, zodat we uw gegevens kunnen overzetten naar uw nieuwe huisarts.

Leenapparatuur: Als service voor onze patiënten bieden wij de mogelijkheid om in geval van onderzoek apparatuur bij ons te lenen. U moet dan denken aan een bloeddrukmeter, glucosemeter, holter en krukken. In sommige gevallen vragen wij een borg. Wanneer u bij ons apparatuur leent, krijgt u te horen wanneer u het geleende in moet leveren. Bij te laat retourneren zullen wij u een boete van 25euro eisen.